• na exkurzii
          • na exkurzii

          • Dňa 24.03. 2015 sme boli pozvaní na exkurziu do Zariadenia pre seniorov na Partizánskej ulici v našom meste Kolárovo. V rámci vyučovacích predmetov Svet práce, Pracovné vyučovanie a Etická výchova, sme sa s našimi žiačkami oboznámili s činnosťou, pracovnými pozíciami a náplňami niektorých zamestnancov domova. Milo nás privítal pán riaditeľ a umožnil nám prehliadku budovy. Počas našej návštevy nás sprevádzala sestrička zariadenia. Spoznali sme obývateľnú časť zariadenia, ale aj prípravné a oddychové zóny vytvorené pre našich starších občanov. V rehabilitačnej miestnosti si žiačky vyskúšali manipuláciu s masážnym kreslom, rehabilitačnou posteľou aj stacionárny bicykel. Dievčatá zaujala miestnosť pre šikovné ruky, kaplnka, ale aj práčovňa či mangľovňa, kde si mohli vyskúšať namáhavú, ale veľmi potrebnú prácu pomocného personálu zariadenia.

                        Nakoľko niektoré naše žiačky majú záujem v budúcnosti pracovať ako opatrovateľky bola táto exkurzia veľmi prínosná pre ich lepšie predstavy o náplni tejto práci v praxi. Našej návšteve sa potešili aj klienti a personál zariadenia, nakoľko im naše žiačky priniesli vlastnoručne vyrobené veľkonočné dekorácie. Dievčatá sa zhodli na tom, že práca v zariadení pre seniorov je síce veľmi namáhavá, ale aj krásna, lebo dáva dobrý pocit pomoci druhým.  Zdraví Vás p.u. Anna Mátyásováwink.

        • marec mesiac knihy
          • marec mesiac knihy

          • Marec mesiac knihy sme ukončili naozaj knižne – knižnične. Navštívili sme mestskú knižnicu v našom meste. Pre našich najmenších to bol jedinečný zážitok, nakoľko niektorí zavítali do knižnice po prvý krát. A veľmi sa im páčilo! Pani knihovníčka Katka nás veľmi srdečne privítala a  vysvetlila žiačikom  komu knižnica  slúži - občanom, ale hlavne deťom a žiakom. Deti boli udivené, koľko knižiek si môžu prísť požičať. Páčila sa im výzdoba aj rozprávkový spirit knižnice. So záujmom počúvali pani knihovníčku, ako im čítala krásnu rozprávku o dopravných značkách, ktorú si v škole aj zilustrovali. Jurko sa nevedel rozlúčiť s veľkou obrázkovou knižkou o zvieratkách, a tak si ju pohotovo požičal. Po prečítaní rozprávok spoločne pôjdeme vrátiť knižku späť a pani knihovníčke sa pochválime s našimi kreslenými dopravnými značkami.

                        Naši ôsmaci a deviataci v knižnici preberali historicky najväčší a najrozsiahlejší konflikt v dejinách ľudstva - 2. svetovú vojnu. Nakoľko je to najmä pre chlapcov aj zaujímavá časť histórie, vedeli sa orientovať v historických udalostiach aj vysloviť vlastné nesúhlasné názory k hrozným činom minulosti. Od pani knihovníčky dostali pochvalu za dobré vedomosti a pozornosť.

                        Návšteva knižnice bola pre žiakov našej školy príjemným ale aj edukačným spestrením hodiny slovenského jazyku a literatúry.  Zdraví Vás p.u. Tinka so žiakmicool.

        • Hlasujte!!!
          • Hlasujte!!!

          • Milí naši čitatelia! Opäť sme sa zapojili do súťaže talentagent o naj nástenku, tentoraz z jarnou tematikou. Prosíme o hlasovanie. Veď naše deti si to zaslúžia. Ďakujeme!!! A krásne veľkonočné sviatky prajeme všetkýmdevil.

            Tu je link: http://www.talentagent.sk/galeria_o.php?id=4475&str=7&zob=sut

          • Boli sme v Zlatých Moravciach

          • Ako každý rok, aj v tomto, sme sa zapojili do krajskej výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Okresný úrad v Nitre spolu so Spojenou školou v Zlatých Moravciah. Jej tohtoročnou témou bola "Láska ako dar". Naši žiaci pilne ako včielky pracovali a vytvorili mnohé malé umelecké diela, ktoré sme do súťaže potom poslali. A ako sa vraví, že usilovnosť ruže prináša, nám priniesla dve pekné ocenenia. Tak sme sa vybrali na výlet a oplatilo sa! Žiaci z tamojšej školy pripravili krásny dvojhodinový program aj s malým prekvapením. To Vám však neprezradíme! Dávidko a Jojka, gratulujeme a Vašou odmenou okrem diplomu bol určite aj pekný deň mimo školyheart.

        • Ak by sa Vám zdalo:)
          • Ak by sa Vám zdalo:)

          •  

            Ak by sa Vám zdalo, že  na karnevali bolo málo detí, tak sa nemýlite. Naši žiaci v Dedine Mládeže sa rozhodli, že tento rok si urobia karneval sami. A verte, že dopadol úžasne! Niektoré masky boli hrozivejšie, zaujímavejšie a kreatívnejšie, ako tie v Kolárove. No strach a hrôza devil. Žiaci potom spoločne s učiteľmi vyrobili 4 koláže z fotiek na iPadoch v aplikácii Pic collage. Sú krásne a iste z nich vyčítate, ako sa ich tohtoročný karneval vydaril. Príjemné sledovanie wink.

             

             

        • super umiestnenie
          • super umiestnenie

          • Chlapci, gratulujeme!

            Na športovej olympiáde v Leviciach ste opäť zabodovali. Aj v individuálnych disciplínach, aj ako kolektív.

            Za úžasnej práce organizátorov sme mali možnosť všetkým ukázať, že aj naša škola, ktorá je milá, no oproti favoritom malá, dokáže zostaviť výborný futbalový tím a vyzdvihnúť aj individuálne schopnosti našich žiakov. K úspechom nám iste pomohol aj náš maskot (ktorý ešte stále nemá svoje meno). Z 15 družstiev sa naši chlapci umiestnili vo futbale na krásnom 4. mieste, kedy prehrali jediný zápas. V sed ľahoch za minútu si Fero odniesol výborné 2. miesto a 3. najúspešnejším v hode medicimbalom bol Adrián. Chlapci sa v každom zápase riadili kolektívnym duchom, držali spolu a spolupracovali na ihrisku, čo bol iste dôvod k tomuto peknému umiestneniu. Chlapci a pán vychovávateľ Ivan, gratulujeme !!!

            Všetko sme zaznamenávali na kameru a tablety, tak v rámci projektu Digiškola určite zverejníme úspešnú akciu na webe.

        • karneval
          • karneval

          • Milí naši čitatelia!

            Nedám  Vám pokoj ani cez prázdniny, že? Ale musím Vám oznámiť, že náš každoročný karneval sa opäť vydaril. Naši žiaci, ale i moderátorka, sa zmenili na nepoznanie a verte, že niekedy som mala obavy, či som skutočne v škole! Odborná porota (Dávid- náš bývalý žiak, Tinka- naša pani učiteľka a ja) mala čo robiť a vybrať tú najkrajšiu masku. Ale náš maskot (ktorý ešte mimochodom nemá meno) nám pomohol a tak sme ocenili až deväť masiek.Každý z nich dostal diplom a cenu. V tomto roku sme udelili aj špeciálnu cenu, cenu o najlepšiu moderátorku, ktorú vyhrala pani učiteľka Alenka: všetkým gratulujeme! Bez ohľadu na to, či niekto vyhral alebo nie, všetci sme sa dobre zabavili, zasúťažili, občerstvili sa dobrotami, aj sa dobre vyšatili na diskotéke (že by sa už žiaci chystali na SchoolDance?).Vtipné fotky nájdete vo fotoalbume. Tešíme sa na ďalší karneval. Aby som nezabudla, ešte si užite prázdniny devil.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje