• Husľový kľúčik 2015
          • Husľový kľúčik 2015

          • 20. marca sa náš žiak Tomáš Bartoš už po druhý krát zúčastnil  celoslovenskej speváckej súťaže postihnutých žiakov, "Husľový kľúčik" v Bratislave. Tomáš  sa prezentoval  slovenskou ľudovou piesňou Chodila dievčina. Aj napriek tomu, že spieval s maximálnym nasadením, minuloročné druhé miesto v kategórii starších žiakov sa mu obhájiť nepodarilo. Hviezdna porota, v zložení Ján Berky Mrenica, Mária Čírová a Peter Marcin, mala pri vyhodnocovaní  naozaj čo robiť. Latka bola postavená veľmi vysoko. Za každým vystúpením nasledoval obrovský potlesk. Vybrať tých najlepších, spomedzi 74 súťažiacich, stálo aj ich nadľudské úsilie. Pri záverečnom hodnotení vysokú úroveň spevu žiakov potvrdil aj Peter Marcin... „KLOBÚK DOLE PRED VŠETKÝMI SÚŤAŽIACIMI. U MŇA STE VŠETCI NA PRVOM MIESTE “. Aj keď porota ocenila len tých najlepších, ceny si odniesli všetky deti. Dostať sa do celoslovenského kola je veľký úspech a radosť zo spevu zostáva na celý životyes   A. Šrámková

        • Misia - sírovce
          • Misia - sírovce

          • Naše Lužné lesy sú jedinečné a výnimočné. Medzi inými, aj jednou zvláštnou parazitickou hubou, ktorá rastie na umierajúcich, alebo odumretých pňoch vŕb, ktoré sa nachádzajú pri vodách Malého Dunaja a jeho tokov. Huba sa volá sírovec. Chuťovo je veľmi dobrá, ale iba v čase, keď je mladučká. A keďže huby deti bez dozoru dospelého nemôžu zbierať, vypravili sa naši najmenší z I. a II. triedy na misiu s pani učiteľkami. Blúdili dlho, dlho, no nenašli nič, iba svalovicu na druhý deň:) Ale, nebojte sa, my sme ich cez víkend s Hačim zachránili a nazbierali sme plné dva koše sírovcov. Večer sme zopár vypražili a poviem vám,  boli chutnejšie ako vyprážaný syr. Mňam!!! No a čo sme urobili s ostatnými hubami? S veľkými dievčatami sme ich pekne krásne zavarili, tak budeme mať dobrotu aj v zime. Celý náš príbeh si pozrite vo fotoalbumewink.

        • Medzinárodná súťaž Gaňova Tarnava
          • Medzinárodná súťaž Gaňova Tarnava

          • Bolo to úžasné! V pondelok ráno sme vyštartovali na východ Slovenska. Cestou sme zažili mnoho zážitkov a videli krásy Slovenska. Prvou zastávkou boli Vyhne. Nachádza sa tam svetový unikát, Kamenné more. Hodinová túra nám poskytla neuveriteľný pohľad na nádheru, ktorú si príroda vytvorila sama. A nebáli sme sa ani lezenia po skalách. Ďalej sme zastali v Banskej Bystrici (cez projekt Elitte 2014 sme okrem 3000,00 € získali aj špeciálnu cenu 150 € nákupné poukážky na nákup športových potrieb v  Exisporte), tak sme urobili nákup a naobedovali sme sa. Nezabudli sme pozrieť ani Novú Hoľu na Donovaloch a Liptovskú Maru na Dechtároch pri Liptovskom Mikuláši. Úplne zmorení sme sa ubytovali na internáte v Spišskej Novej Vsi, kde nás organizátori odprevadili na večeru a potom sme ešte pozreli historické centrum mesta. Ani nevieme, ako sme zaspali :) V utorok ráno začala súťaž, kde sme mohli počuť výborné výkony žiakov. Mnohí z nich boli hotoví herci, ako sa vyjadrila aj náročná porota plná známych slovenských osobností. Súťažili aj žiaci zo zahraničia- z Poľska a Čiech.  Naša Jojka podala svoj životný výkon a zarecitovala tak krásne, až nám zimomriavky behali po tele. I keď sa neumiestnila na prvých troch miestach, našu malú milú školu reprezentovala veľmi pekne a dôstojne.  Uveličená a dojatá z výkonov všetkých detí bola aj slovenská umelkyňa, Milka Zimková, ktorá bola čestným hosťom a garantom súťaže.                                                             Po umeleckom zážitku a dobrom obede sme vyrazili späť k nám, na južné Slovensko. Ale naša dobrodružná cesta tým ešte nekončila. Navštívili sme múzeum Liptovskej dediny v Pribiline, kde sme sa   mali možnosť ponoriť do života dedinských  ľudí z prvej polovice minulého storočia. Priamo na vlastnej koži sme pocítili atmosféru života tej doby a videli sme a priamo sa dotýkali života jednoduchých ľudí. Navštívili sme aj nášho bývalého kolegu, Mirka Kozlíka, ktorý býva v Liptovskom Mikuláši, ktorý nás aj s rodinkou pohostil pravým liptovským údeným syrom (mimochodom, nám veľmi chýba).  Náš výlet sme zavŕšili výbornou slovenskou večerou, ktorú sme si dali v Tekovskej kúrii. Mňam!!! 

            Čo sme si z výpravy na východ Slovenska odniesli? Okrem nezabudnuteľných zážitkov, smiechu a radosti aj fakt, že naše Slovensko je nádherná krajina, možno najkrajšia na svete. Neveríte? Vyrazte aj Vy za krásami Slovenska a pochopíte. Pozdravujú Vás Vaši bádatelia z malej milej školičky.

            Ps: Vďaka patrí organizátorom súťaže, p. uč. Marike (tiež bádateľke) za prípravu Jojky, p. šoférovi Ivanovi, ktorý nám zopárkrát priniesol  infarkt (dolu kopcom z Donoval, v Pribiline v sedliackom dome,...) cheeky

        • Držte palce
          • Držte palce

          • Budúci týždeň bude veľmi náročný!!! Ale, nie:) Skôr úžasný. V pondelok už skoro ráno vycestujeme do Spišskej Novej Vsi na celoslovenskú súťaž v prednese poézie a prózy s našou výherkyňou Jojkou. Berieme aj jej sestru Anetku, to za odmenu. Súťaž bude prebiehať až v utorok, ale nevyužiť príležitosť a neprebádať cestou na východ krásy Slovenska by bol hriech. No nie? A v stredu sa Tomáš zúčastní celoslovenskej súťaže v speve, v Bratislave, kde minulý rok získal 2. miesto. Tak nám všetci držte palce!!! 

            Ps.: Aj tento rok sme sa zúčastnili súťaže School Dance, tak za nás hlasujte! Naše video nájdete na www.schooldance.sk  

          • Po prijímacích pohovoroch

          • Dňa 11.5. 2015 sa naši končiaci žiaci zúčastnili prijímacích pohovorov v OUI v Novej Vsi nad Žitavou a OUI v Mojmírovciach, kde boli všetci úspešní. Simona Martinkovičová v odbore opatrovateľstvo v zdravotníckych zariadeniach. Fero Brandt v odbore predaj a skladovanie tovaru. Michal Paták v odbore príprava jedál. Ivan Radena odbor príprava jedál.

            Blahoželáme im a želáme veľa úspechovblushwink.

            .

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje