• Školský výlet

          • Bol to najsuprovejší školský výlet, aký sme kedy mali. Spočiatku pri prípravách sa všetko kazilo. Pokazil sa objednaný autobus, pokazila sa v škole chladnička a v nej špekáčiky,.... Ale nakoniec všetko dobre dopadlo! Cieľ- Topoľníky. Starší a zdatnejší bicyklovali a veru, mala som čo robiť, aby som im stíhala. Sem-tam ma zachránil Paťo, ktorého už bolel aj zadok:) Ostatní šli autobusom a autami a kým sme prišli, postavili nám prespiacim velikánsky stan. A veru, vydržal. Potom bolo kúpanie v teplučkej vode a papanie výborného sponzorského guláša a opäť kúpanie a papanie, až sa nikomu nechcelo nastúpiť do autobusu. Také milé šantenie u našich detí sme už dávno nevideli. Rozlúčili sme sa s ostatnými a my, prespiaci sme dostavali naše táborisko. Potom opäť kúpanie a papanie a chichotanie  a nočné kúpanie a tajná nočná misia (neprezradíme) a nakoniec sme zaľahli do našich pelechov. Až do skorého rána tí naši štebotali. No, strašné. Nad ránom nás čakalo milé prekvapenie. Zopár kvapiek, ktoré nakoniec prešli do hustého dažďa. Tak, kým som všetko popratala a pobalila a kým sme čakali na odvoz, deti sadli do teplej vody a čakali a čakali,.. Boli naozaj smiešni:) Z výletu sme všetci mali dobrý pocit a teší nás, že našim deťom sme opäť pripravili niečo pekné devil

        • Detský čin roka
          • Detský čin roka

          • Naši žiaci z Dediny Mládeže sa zapojili do projektu Detský čin roka: "Dobrý nápad". I keď sami potrebujú pomoc od druhých, predsa i oni pomohli ostatným deťom. Pozbierali svoje hračky, ktoré už nepotrebujú, aby obdarili deti, ktoré čakajú u lekára, aby im tak spríjemnili čas trávený v čakárni. Hračky našich detí putovali k pani logopedičke do Nových Zámkov, kde ich osobne boli odovzdať. Sme na naše deti veľmi hrdí! Majú srdiečka na správnom miesteheart.

          • Smutná správa

          • Včera, dňa 18.06.2015 nás opustili naši šikovní robotíci! Ostala však po nich krásna práca na našej malej milej škole, ktorá je teraz vďaka nim najkrajšia v Kolárove!!! Boli naozaj úžasní! Práca im šla od ruky a boli vzorom pre našich žiakov, ktorých motivovali k pofesijnému rastu. Veľká vďaka patrí Okresnému úradu v Nitre, vďaka ktorému sme mali príležitosť konkurovať v kráse iným školám v meste a hlavne, vďaka čomu sme odstránili havarijný stav našej budovy. Chceme sa poďakovať firme Gutte s.r.o. v Kolárove, ktorá nám sem poslala tých najlepších majstrov: oknárov s Bomit s.r.o. a našich zlatých "Galganov" (t.č. 0907 226 537). Teraz sa budeme ešte viac snažiť, aby sme boli tou naj malou a milou školou wink.

          • Chystáme sa na výlet

          • V pondelok, dňa 22.06.2015 sa chystáme na výlet. Cieľ: Camp Topoľníky. Už sa veľmi tešíme! Je tam aj termálne kúpalisko, tak držte palce, aby sme mali dobré počasie. So staršími žiakmi tam pôjdeme na bicykloch a prespíme od stanmi  do utorka. Podporili nás: obchod s mäsom, Szabóová Tímea; Poľnohospodárske družstvo Kolárovo; Mini ABC- obchod s potravinami; Jednota dôchodcov a ŠJ pri ZŠ J. A. Komenského. Všetkým Vám veľmi pekne ďakujeme a budeme zvestovať správylaugh.

        • V Hurbanove:)
          • V Hurbanove:)

          • Opäť úspešní! Včera, dňa 16.06.2015, sme boli v Hurbanove, kde sa konal futbalový turnaj žiakov ŠZŠ v okrese Komárno. Naši chlapci nechali dušu na ihrisku a iba o chlp prehrali finálový zápas na jedenástky a získali tak krásne druhé miesto. Bojovali ako tím a naozaj v duchu fér plej. Čerešničkou na torte bol zápas učiteľov "pupkáčov" proti výberu žiakov. A čo? No, žiakov sme porazili o jeden gól.  Dôkazom toho, že žiaci nechali dušu na ihrisku je aj jedna zlomenina. Čo už. Ako sa vraví športom ku zdraviu a k trvalej invaliditecheeky.

        • V Šintave
          • V Šintave

          • Milí naši čitatelia! Ako sme spomínali, dňa 5. 6. 2015  sme sa zúčastnili  slávnostného vyhodnotenia 6. ročníka literárnej a výtvarnej súťaže „Svätoplukovo kráľovstvo ožíva“. Súťaž každoročne vyhlasuje Matica slovenská v Martine a organizuje ju ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava. Tohto roku sa niesla pod záštitou predsedu NR SR Ing. Petra Pellegriniho, ktorý sa slávnostného vyhodnotenia osobne zúčastnil a výhercom osobne odovzdával diplomy a pochvaly za úspešné umiestenia v súťaži. Do súťaže bolo zapojených 400 žiakov a je chválihodné, že i náš žiak Tomáš Bartoš, sa so svojou výtvarnou prácou v nej umiestnil na poprednom mieste. Bol rád, že si mohol vychutnať stisk ruky a blahoželanie od predsedu našej vlády, Ing. P. Pellegriniho.  

            Program bol úžasný! V niekoľkých triedach boli organizované tvorivé dielne, do ktorých sa mohli pozvaní žiaci aktívne zapojiť a pobesedovať si o kráľovi Svätoplukovi. V  školskej telocvični potom prebiehalo slávnostné vyhodnotenie žiackych prác v literárnej a výtvarnej súťaži. Vyhodnotenie sa začalo študentskou hymnou, potom nasledoval príhovor riaditeľa školy, ako i predsedu NR SR. Ing. Petra Pellegriniho, ktorý súťaž i príspevky žiakov ocenil a ohodnotil veľmi pozitívne. Príhovor k žiakom mali i predsedovia poroty. Po kultúrnom programe nasledovalo vyhodnotenie prác podľa jednotlivých kategórií. Náš žiak Tomáš Bartoš predstúpil na pódium počas hodnotenia 5. kategórie výtvarnej súťaže a bol ocenený pochvalou a knižnou odmenou za úspešné umiestnenie sa v súťaži.  Priebeh celej akcie sa niesol v duchu veľmi príjemnej atmosféry. Akcia bola ukončená slávnostným obedom pre všetkých prítomných.

            Po obede nám však nedalo a museli sme ešte odhaliť dáke zaujímavosti nášho krásneho Slovenskaa. Tak sme sa  zastavili v Šoporni, kde sme sa chvíľku pokochali v krásach okrasných rastlín a drevín. 

            Opäť sme dokázali, že naša malá milá škola má šikovných žiakov i v konkurencii intaktných detí.

                                                                              Pre Vás,  Marika Mojšová

        • V Štúrove
          • V Štúrove

          • Dňa 5.6. sa naši piati žiaci zapojili do športovo – vedomostnej súťaže Kalokagatia – Spoznaj svoje mesto, ktorú organizovala ŠZŠ Štúrovo. Súťažilo 6 škôl v 5 členných družstvách. Žiaci si zmerali sily v piatich športových zručnostiach v týchto kategóriách : basketbal, futbal, stolný tenis, jazda na kolobežke (najťahšia disciplína)  a preskok cez švihadlo.

                      Vedomostná časť bola  v témach: Dopravná výchova, kde žiakov preverili v znalosti základných dopravných značiek a pravidiel pre chodcov a cyklistov. Z oblasti zdravovedy si žiaci vyskúšali oživovanie a umelé dýchanie z úst do úst. Ďalej, žiaci separovali odpad.  Keďže nás hostila ŠZŠ Štúrovo, vedomostné otázky sa týkali tohto mesta. Všetky disciplíny boli merané na čas.

            Naše chlapčenské družstvo prechádzalo všetkými určenými disciplínami veľmi šikovne a naši reprezentanti naozaj ukázali, že majú na dobrej úrovni nie len telo ale aj ducha – Kalokagatia. Chlapci usilovne rozmýšľali aj športovali. Umiestnili sa na krásnom 3. mieste, družstvo získalo diplom a jednotlivci bronzovú (krásnu keramickú) medailu.

                      Po ceste späť si žiaci zaslúžili aj sladkú odmenu s nádherným výhľadom na povodie rieky Dunaj a mesto Štúrovo v chatovej oblasti Kremnice nad Hronom. Po tejto súťaži naši žiaci už vedia o meste Štúrovo naozaj oveľa viac. A my im gratulujeme.

                      Vďaka patrí aj organizátorom súťaže. Stretnutie pomohlo združiť a upevniť vzťahy medzi školami a ich žiakmi, umožnilo žiakom preukázať svoje športové pohybové schopnosti a zručnosti v športových disciplínach a vzbudiť žiacky záujem o témy uvedené vo vedomostnej časti a tým rozšíriť ich poznatky o nové informácie. Pracovať v jednom tíme a vzájomne sa podporovať.

            Zapísala: Mgr. M. Zimmermannová

          • Opäť toho máme veľa:)

          • V jeden deň až tri akcie! Kto a  koho bude učiť?!

            V piatom sa vyberieme na tri smery. Prvý smer Šintava, kde Tomáš niečo (ešte nevieme čo) vyhral vo výtvarnej súťaži Svätoplkovo kráľovstvo. Druhý smer Štúrovo, kde sa koná prvý ročník športovo-vedomostnej súťaže (2 autá), no a tretí smer Topoľčany, kde sa s p. uč. Jarkou zúčastníme 2. kola školenia iPadov. Všetky naše zážitky Vám prezradíme. Držíme všetkým palce a Tomášovi a p. uč. Marike gratulujeme laugh.

          • Vedomostná olympiáda

          • Naši šikovní žiaci zo IV. triedy sa 28.5.2015 zúčastnili IX. ročníka vedomostnej olympiády v Leviciach v predmetoch: Slovenský jazyk. a literatúra,  Matematika a Biológia.

            Úspešní boli všetci naši reprezentanti. Prvé miesto z matematiky suverénne získal Radko Martinkovič. V Slovenskom jazyku nás reprezentovala Andrea Kamenistá a získala 2. miesto. Na peknom 4. mieste sa umiestnila naša nová žiačka Angelika Molnárová. Žiaci mali možnosť porovnať si svoje vedomosti so žiakmi z iných špeciálnych škôl Nitrianskeho kraja. Z ich úspechov sa spolu s nimi všetci tešíme. S pozdravom p. uč. Anka wink.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje