• Zabíjačka
          • Zabíjačka

          • Na piatok, 27.11.2015, sme dostali od Spolku priateľov slovenskej kultúry pozvanie na ukážku tradičnej dolnozemskej zabíjačky. Už sa nevieme dočkať. A tie dobroty, čo nás čakajú, mňam. Budeme Vás o zabíjačke informovaťwink.

          • Tekvicová párty

          • Naši milí z Dediny Mládeže nás aj tento rok pozvali k nim na tekvicovú párty. Veľmi sme sa k nim tešili. A povieme Vám, opäť nás milo prekvapili. Pripravili mnoho pekných a zaujímavých činností. Tentokrát sme k nim na návštevu zobrali našich najmenších a samozrejme, Hačiho. Spolu sme uvarili polievku Hokaido s praženými jadierkami, upiekli výborný orechový medovník. Ako zábavu sme využili dlhé balóniky, z ktorých sme vyrábali smiešne zvieratká. Vyrábali sme aj strašidelné masky a iné čudné zvieratká. Hači zas obveseľoval všetky deti. No, bolo super! Ďakujeme šikovným učiteľom za príjemné predpoludnie. Budeme sa tešiť na opätovné pozvaniekiss.

          • Dropie verzus ELITE 2015

          • V piatok,  6.11.2015, bolo typické novembrové počasie –chladno a hmla. Nás to však neodradilo, aby sme zrealizovali už naplánovanú exkurziu na Dropie pod názvom – Skrytý svet Žitného ostrova.   Desať žiakov nasadlo do troch áut a vyrazilo do hmly.  Na mieste nás už čakal ujo Laco, ktorý pre nás pripravil zaujímavý program.  Najskôr nám  ukázal  vzorky dreva, ktoré pochádzajú z listnatých stromov na Žitnom ostrove.  Každý sme  mali možnosť vidieť ako  vyzerá tvrdé a mäkké drevo  a na čo sa využíva. Keďže sa  blíži zima, čas prikrmovania  vtákov, tak nám ujo Laco dal vzorky semien, ktoré sú pre vtáčiky vhodné, ale aj nečistoty, ktoré im môžu ublížiť.  Mali sme za úlohu pomenovať jednotlivé semiačka a  musím povedať, zvládli  sme to veľmi dobre. V praktickej časti, sme zhotovili naše krásne drevené kŕmidlo pre vtáčiky a zasadili náš vlastný strom – morušu. Už len dúfame, že sa ujme a keď zarodí budeme chodiť na moruše.                                                                                                                                          No a na záver, ako bonus, sme si zhotovili peňaženku zo  škatule od mlieka alebo džúsu. Čo povedať?  Aj navonok sychravý deň sa premení na pekný,  ak ho strávite činorodou prácou a s príjemnými  ľuďmi .    Ujo Laco, ďakujemewink

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje