• Zapojili sme sa do projektu Tajný život mesta

          • Zapojili sme sa do projektu Tajný život mesta, ktorý koordinuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy ŽIVICA. Do projektu bolo vybraných 50 škôl z celého Slovenska. Našou úlohou je zmapovať biodiverzitu v našom meste a to veľmi inovatívnym spôsobom – pomocou mobilnej aplikácie PlantNET, ktorá pomôže identifikovať druhy rastlín z fotografií cez vizuálny softvér pre rozpoznávanie.  Vďaka projektu spoznáme zaujímavé lokality a rastlinné druhy v našom okolí a objavíme čaro bádateľsky orientovaného vyučovania a dostaneme možnosť získať pre školu 4 tablety.

             

            V januári sa naša učiteľka zúčastnila 3-dňového kurzu vo Vzdelávacom centre Zaježová zamerané na bádateľsky orientované vyučovanie, spoznanie mobilnej aplikácie a získanie odborných vedomostí v oblasti mestskej biodiverzity a jej ochrany. Pozrite si VIDEO  z kurzu.

             

            V marci sa náš školský tím, zložený zo 4 žiakov a učiteľa, zúčastnili  kurzu v Bratislave, kde si v praxi vyskúšali určovanie lokálnych rastlín pomocou tabletou a mobilnej aplikácie a dozvedeli sa aj o tom, ako pripraviť originálnu informačnú kampaň. Fotografie z tohto kurzu nájdete vo Fotoalbume.

            Viac o projekte sa dozviete na projektovej stránke http://www.tajnyzivotmesta.sk/

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje