• Štedré Vianoce

          • Spoločnost OSRAM k nám bola štedrá. Vďaka nej je naša škola bohatšia o 6 notebookov a špeciálnych podložiek pod myši. Spoločnosť nezabudla ani na mlsné jazýčky našich detí a obdarila ich bohatými Mikuláškymi balíčkami. 

            V mene našich detí Vám za Vašu štedrosť ďakujeme. :)

          • Tajný život mesta 2

          • Už po druhý krát bola naša škola vybraná do pokračovania celosvetového projektu Tajný život mesta 2. O priebehu 1.ročníka sme vás už informovali, vtedy bolo hlavnou úlohou zaplnit aplikáciu Pl@ntNet fotografiami rastlín, čo sa nám spolu s našimi deťmi podarilo úspesne splniť. 

            V tomto ročníku bude hlavnou úlohou vytvoriť ''hladačku" prírodnej zaujimavosti v našom meste a jeho okolí. Bude to náročná úloha ale možno o to zaujímavejšia. Už sa tesíme na nové výzvy. Veríme, že výsledok našej práce oceníte aj VY.

            Pod záštitou - Slovenská agentúra životného prostredia, CEEV Živica, Ekologický inštitút VERONICA. 

          • Roots & Shoots

          • Zapojili sme sa do globálneho programu.

            DR. Jane Goodall s názvom ROOTS & SHOOTS SLOVAKIA, vďaka ktorému majú naši žiaci možnosť nadobudnúť dôležité vedomosti a prax v oblasti enviromentálnej, občianskej či sociálnej problematike. V rámkci programu budú realizovať vlastný komunitný projekt. 

            V októbri zavítali do našej školy ujo Laco s tetou Simonkou a predstavili nám program ROOTS & SHOOTS. Spoločne sme riešili rôzne úlohy, prešli sa po našej obci a  spoločne rozmýšľali ako by sme mohli pomôcť ľuďom, prírode a zvieratám v načej obci.

        • Tajný život  Kolárova
          • Tajný život Kolárova

          • V dňoch 18. 5. – 22. 5. 2017 sa na terase našej školy uskutočnila expozícia rastlín po názvom „Tajný život Kolárova“. Na expozíciu bola pozvaná široká verejnosť – rodičia, zákonný zástupcovia, okolité školy a škôlky. Návštevníci si mali možnosť pozrieť typické stromy a rastliny, ktoré rastú v našom meste a jeho okolí. Rastlinky boli umiestnené vo vyzdobených fľašiach, ktoré sme označili menovkami. Počas spoznávania a skúmania rastlín sme zistili, že mnohé z nich, ktoré okolo nás bežne rastú a považujeme ich za buriny majú liečivé účinky. Žiaci o týchto bylinách vytvorili plagáty, ktorými propagovali ich pozitívne účinky na zdravie človeka.

          • Zapojili sme sa do projektu Tajný život mesta

          • Zapojili sme sa do projektu Tajný život mesta, ktorý koordinuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy ŽIVICA. Do projektu bolo vybraných 50 škôl z celého Slovenska. Našou úlohou je zmapovať biodiverzitu v našom meste a to veľmi inovatívnym spôsobom – pomocou mobilnej aplikácie PlantNET, ktorá pomôže identifikovať druhy rastlín z fotografií cez vizuálny softvér pre rozpoznávanie.  Vďaka projektu spoznáme zaujímavé lokality a rastlinné druhy v našom okolí a objavíme čaro bádateľsky orientovaného vyučovania a dostaneme možnosť získať pre školu 4 tablety.

             

            V januári sa naša učiteľka zúčastnila 3-dňového kurzu vo Vzdelávacom centre Zaježová zamerané na bádateľsky orientované vyučovanie, spoznanie mobilnej aplikácie a získanie odborných vedomostí v oblasti mestskej biodiverzity a jej ochrany. Pozrite si VIDEO  z kurzu.

             

            V marci sa náš školský tím, zložený zo 4 žiakov a učiteľa, zúčastnili  kurzu v Bratislave, kde si v praxi vyskúšali určovanie lokálnych rastlín pomocou tabletou a mobilnej aplikácie a dozvedeli sa aj o tom, ako pripraviť originálnu informačnú kampaň. Fotografie z tohto kurzu nájdete vo Fotoalbume.

            Viac o projekte sa dozviete na projektovej stránke http://www.tajnyzivotmesta.sk/

        • Gaňova Tarnava
          • Gaňova Tarnava

          • Dňa 22.3.2016 sme usporiadali školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. Nakoľko veľký počet našich žiakov je umelecky nadaných, školského kola sa zúčastnilo 12 žiakov v prednese poézie v troch kategóriách a 6 žiakov v prednese prózy v dvoch kategóriách. Vypočuli sme si krásne básnické slová aj z úst najmenších žiakov a aj šikovných žiakov z Dediny Mládeže. Všetkých poslucháčov zaujali aj smiešne, dobrodružné a zaľúbené príbehy z úst prednášajúcich prózu.

            Porota vybraná z radov učiteľov ako aj zástupcu našich žiakov to mala vo výbere najlepších recitátorov, ktorí nás budú reprezentovať v krajskej súťaži veľmi ťažké. Nakoniec tí najlepší a najšikovnejší zo šikovných boli:

            V prednese poézie sa umiestnili v :

            1. kategórii (1.-3.roč.): J. Lančarič, D. Kočiš T. Stojka

            2. kategórii (4.-6. roč.): T.Barancová a E. Ravasz

            3.katergórii (7.-9.roč.): A Holková, P. Ravaszová, A. Stojka

            V prednese prózy sa umiestnili v

            2. kategórii žiaci: M. Stojková, K. Bartoš, D. Bartošová

            3.kategórii žiak: R. Martinkovič

             

            Po zohľadnení všetkých možností porota vybrala 4 žiakov, ktrorí sa umiestnili na 1. miestach v oboch kategóriách poézie aj prózy. Srdečne gratulujeme a želáme im veľa úspechov v Krajskej súťaži v umeleckom prednese poézie a prózy „ Gaňova Tarnava“, ktoré nás čaká 21.4. 2016 v Novej Vsi nad Žitavou. Budeme silno držať palce!

             

            Zapísala: Mgr. M. Zimmermannová

            V Kolárove 22.03.2016

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje