• Posledný školský týždeň

          • Milí naši čitatelia, milí žiaci!

            Nastal vytúžený okamih, na ktorý ste čakali 10 mesiacov. Konečne sú tu letné  prázdninylaugh. Chcem sa Vám všetkým poďakovať za chvíle strávené vo Vašej spoločnosti. Počas celého školského roka sa toho u nás mnoho udialo. Úspešne sme sa zúčastnili   mnohých súťaží, projektov, exkurzií, besied, prednášok, predstavení a popritom sme sa nezabudli aj pripravovať a učiť sa. Získali ste mnoho vzácneho od vašich učiteľov, asistentov  a vychovávateľov, zažili ste mnoho krásnych zážitkov. Krásny bol aj posledný vyučovací týždeň. Okrem povinností sme stihli aj školský výlet.

            Niektorí sme bicyklami, niektorí autami, navštívili bažantnicu, kde v krásnej prírode a za pomoci učiteľov, ktorí pre nás pripravili super program, sme strávili pekné a veselé chvíle.  Vďaka patrí aj ujovi Robimu, ktorý nám zabezpečil špekáčiky a mohli sme si ich sami opiecť na ohníku. Domov sme dorazili úplne zničení, ale spokojní.

            Ako už býva zvykom, každý rok  pripravujeme rozlúčku s našimi končiacimi žiakmi. V tomto školskom roku nás opúšťajú Janka, Dávid a Šanko. Majú spravené krásne tablo, ktoré je vyvesené v papierníctve Viktória. Počas rozlúčkového dňa vo štvrtok si naše tančnice pripravili Zumba maratón, a musím skonštatovať, že naši žaici nedokážu prehrávať. Všetci vydržali súťažiť až do konca a verte, že to nebola ľahká úloha. Potom sme sa všetci oficiálne rozlúčili s našimi končiacimi pri pestrom programe, trocha slzčkách a hojnom občerstvení. 

            V piatok sa oficiálne ukončil školský rok 2013/2014, žiaci dostali vysvedčenia, pochvaly, ale i pokarhania. Končiaci žiaci dostali okrem iných darov aj to najvzácnejšie, a to sú spomienky vo forme fotiek na viacerých DVD. 

            Tak, milí žiaci, ale i kolegovia!!! Prajem Vám všetkým pohodové, dlhé, veselé, bezpečné a krásne prázdniny.

                                                                                                                                                 Vaša riaditeľka.

        • Čítanie nás baví
          • Čítanie nás baví

          • Opäť sme zaznamenali úspechy. Aj tohto roku sme sa zapojili do náročnej, ale peknej súťaže, Čítanie nás baví, ktorú organizuje Spojená škola internátna v Topoľčanoch. Po 5 mesiacoch čítania rôznych rozprávkových a dobrodružných kníh sme so žiakmi vyplnili až 12 súťažných pracovných listov, z ktorých do krajského kola postúpili práce 7 našich žiakov. Jedna práca sa predsa páčila odbornej porote. Mária vyhrala 3. miesto. Gratulujeme a my sme hlavne  radi, že naši žiaci opäť prečítali zopár skvostov slovenskej a svetovej literatúrywink

        • Chceme sa smiať,.. Šurany
          • Chceme sa smiať,.. Šurany

          • Aj naši žiaci, vzdelávaní v B variante, mali možnosť ukázať svoje zručnosti a to vďaka Spojenej škole v Šuranoch. Dávidko a Klárka vyrobili krásne výrobky, ktoré budú zdobiť naše triedy. Hostitelia v Šurianskej škole boli veľmi pohostinní a milí. Obaja naši žiaci sa u nich cítili výborne. Cestou domov si pozreli Tonu- štrkovisko, zahrali sa i na krásnom ihrisku v Nových Zámkoch. Ďakujeme všetkým zo Šurian za pekný deňcool.

        • Jahodový jam, mňam
          • Jahodový jam, mňam

          • A keď sa naši žiaci prejedli jahôd, ktoré nám naša záhradka urodila, v ŠKD sa pustili do varenia džemu. Vitamíny predsa budeme potrebovať aj v zime. Pri varení džemu nemuseli  dodať ani myšie chvostíky, ani mačiacie chlpy, vydaril sa úžasne. Vraj bol pripravený podľa prastarého receptu našich prastarých materí. Neveríte? Príďte ho ochutnať. Ale recept neprezradíme!!!  Džemík sme uložili   do skrinky vedľa púpavového medu. Foto vo fotoalbumewink.

          • Keď sa darí, tak sa darí.

          • Dňa 5.6.2014 sa naši športovci pod vedením pána učiteľa Martina, vybrali do Levíc na krajskú športovú olympiádu. A veru, oplatilo sa. Vo futbalovom turnaji obsadili 1. miesto a zdolali tak všetky špeciálne základné školy v našom kraji. V individuálnych súťažiach boli chlapci takisto výborní. Našim chlapcom: Imimu, Adriánovi, Ferovi, Radkovi, Ivanovi gratulujeme!!!! Naša malá školička opäť zvíťazila a dokázala, že je veľká devil

        • Plodný týždeň
          • Plodný týždeň

          • Posledný májový týždeň nám okrem bohatej úrody v záhradke priniesol aj úrodu vo forme ocenení v troch súťažiach. Ste zvedaví?

            27.5.2014 sa traja naši žiaci: Jojka, Radko, Klárka, zúčastnili súťaže v recitácii "Šuriansky Kubko", kde vďaka ich usilovnosti a vytrvalosti odviedli pekné výkony. Priniesli si odtiaľ až dve ocenenia. Jojka získala krásne 2. miesto a Radko 3. miesto. Gratulujemewink!!!

            28.5.2014 sa náš spevák, Tomáš Bartoš pokúšal zdolať Bratislavu v celoslovenskej  speváckej súťaži Husľový kľúčik 2014. V porote sa objavili známe a slávne osobnosti Slovenska, ako pán Berky Mrenica ml., Katka Brychtová, Denis Lacho, ktoré hodnotili spevákov z celého Slovenska. Náš Tomáš vo veľmi silnej konkurencii obstál a aj vďaka výberu ťažkej ľudovej piesne (čo ocenil aj p. Berky Mrenica), obsadil krásne 3. miesto. Je to obrovský úspech pre našu malú školu. A ako je to už zvykom v našej malej školičke, po súťaži sa vybrali na objavnú cestu Bratislavou. Tentoraz zamierili na letisko Milana Rastislava Štefánika, kde sa Tomáš mnohému priučil a mnohé objavil a zažildevil!!!

            Treťou súťažou v týždni bolo krajské kolo vedomostnej olympiády v Leviciach. Z našej školy súťažili traja žiaci: Andrejka zo slovenského jazyka a literatúry, Ivan z biológie a Adrián z matematiky. Testy boli zostavené z obsahu vzdelávania zo 7. až 9. ročníka. I napriek tomu, že naši  žiaci sú iba v 7. ročníku, obstáli naozaj výborne. Všetci traja vyplnili testy na jednotku. Keďže okrem správnosti rozhodoval aj čas, za ktorý bol test vyplnený, umiestnila sa iba Andrejka, a to na krásnom 2. miestelaugh!!! 

            Na všetkých  reprezentantov našej školičky môžeme byť právom hrdí, nakoľko sa počas všetkých súťaží správali kultivovane a súťažili s maximálnym nasadením!!!

        • Spievaj si s nami
          • Spievaj si s nami

          • Každý rok sa veľmi tešíme na spevácku súťaž do Šale. Ich škola je krásna a pohostinnosť úžasná. Náš žiak, Tomáš Bartoš mal tento rok silnú konkurenciu, v ktorej však obstál s hrdosťou a krásne zaspieval Týmto mu gratulujeme, ale gratulujeme aj výhercom a ostatným speváčikom. Fotografie nájdete v galérii. 

        • odmena za prácu v našej záhradke
          • odmena za prácu v našej záhradke

          • Do galérie odmena za prácu v našej záhradke boli pridané fotografie.

            Naši žiaci pilne, po celý školský rok, pracujú na pozemku školy. Pred školou a za ňou, máme kvetinovú záhradku. Kvietky nám v nich kvitnú po celú sezónu. Na pozemku máme aj našu hrdosť- úžitkovú záhradku, kde nám chodia aj exkurzie z materskej a základnej školy. Okrem byliniek, ako medovka, tymián, oregano, pažítka, mäta, bazalka, majorán, ligurček, kôpor,... v nej pestujeme aj rôzne druhy zeleniny- šalát, cibuľku, hrach, reďkovku, cviklu, mrkvu, petržlen, zeler, papriku, rajčiny, tekvicu, fazuľu, kaleráb, cukinu, cesnak a rôzne iné. Ale, čomu sa naši žiaci najviac tešia, sú nádherné jahody. Mnohým našim žiakom  chýba prísun vitamínov, ale naša záhradka nám za odmenu dodáva vitámínov až, až wink 

          • Úspešná výprava

          • Ako sme Vám už spomínali, náš žiak, Ivan Rafael, postúpil do celoslovenského kola v prednese poézie a prózy, do Spišskej Novej Vsi, ktorá sa konala dňa 7.5.2014. Keďže,  Spišská Nová Ves je  až na východnom Slovensku, poriadne ďaleko od nášho mesta, naša výprava v zložení uja Ivana- vodiča, Olinky- asistentky, Pamelky (pribalili si ju so sebou vďaka výbornému prospechu a svedomitej príprave a práci  na vyučovaní) a samozrejme Ivana- hrdinu, sa vybrala na východ už deň predtým. No a aká by to bola výprava, keby neprebádali zaujímavosti a krásy nášho Slovenska. Zistili, ako je krásne na Donovaloch, i keď tam nie je lyžiarska sezóna. Blúdili i krásnym mestom Levoča, ktoré je od roku 2009 zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Zistili aj to, že voda v Liptovskej  Mare je v tomto období poriadne studená. Umorení ešte dokázali prelúskať aj Spišskú Novú Ves. V stredu, v ten veľký deň, Ivan ozaj zahviezdil a  podal krásny výkon, ktorý si zaslúži veľké uznanie. Opäť sa ukázalo, akí sú naši žiaci a učitelia šikovní a robia našej malej škole radosť. Z výpravy Slovenskom si všetci odniesli nezabudnuteľné zážitky. Fotky nájdete aj v našej galérii. Pekný deň všetkýmlaugh

          • Olympiáda v zápasení

          •  

            Olympiáda žiakov – vyhodnotenie

             

             

            Dňa 24. 04. a 25.04. 2014, sa uskutočnila Olympiáda žiakov v zápasení voľným štýlom v Športovej hale v Kolárove. Žiaci našej školy dosiahli vynikajúce výsledky v jednotlivých kategóriách. Športové úspechy školy vysoko ocenil aj primátor mesta Kolárovo, Arpád Horváth, ktorý na podujatí odovzdal ocenenia žiakom i  pani riaditeľke.

            Žiaci ukázali, že dokážu podávať výborné športové výkony, k čomu im napomáhalo aj povzbudzovanie spolužiakov v hľadisku.

            Zúčastneným žiakom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie športové úspechy.

             

            Zoznam ocenených žiakov uvádzame v tabuľke

            Súťažná kategória

            Umiestnenie

            Meno žiaka

            Prípravka II., 26 – 27 kg

            III.

            Stojka Romuald

            Prípravka II., 35 kg

            IV.

            Stojka Tibor

            Prípravka I., + 45 kg

            II.

            Stojka Péter

            Mladší žiaci, 42 kg

            I.

            Bartoš Sebastián

            Mladší žiaci, 42 kg

            II.

            Radena Adam

            Starší žiaci, 46 kg

            II.

            Bartoš Tomáš

            Starší žiaci, 46 kg

            III.

            Martinkovič Radoslav

            Starší žiaci, 55 kg

            I.

            Brandt František

            Starší žiaci, 55 kg

            III.

            Stojka Adrián

            Starší žiaci, 60 kg

            I.

            Stojka Imrich

            Starší žiaci – dievčatá, 44 kg

            I.

            Martinkovičová Simona

             

             

            Vypracoval: Mgr. Martin Polák

        • Krásy Kolárova
          • Krásy Kolárova

          • Zapojili sme sa do projektu, kde naša škola získa 3 interaktívne tabule aj s príslušenstvom, 10 tabletov. K tomu sme však museli vyvinúť zopár aktivít. Medzi inými aj súťažné tančné video, ktorým prezentujeme náš región, konkrétne naše malebné mestečko. Môžete za nás aj hlasovať cez Facebook. Žiaci, pán učiteľ Ivan (kameraman, tanečník) a ujo PIKY (autor videa) si určite zaslúžia jeden like! Čo poviete?

            http://www.schooldance.sk/videa/krasy-kolarova.html

            Ostatné informácie o projekte nájdete na www.schooldance.sk. 

        • Gaňova Tarnava
          • Gaňova Tarnava

          • Zajtra, dňa 06.05.2014, odchádza naša výprava do Spišskej Novej Vsi, až na východ Slovenska na celoslovenské kolo v prednese poézie a prózy. Hlavným hrdinom výpravy je náš žiak, Ivan Rafael, ktorý svojím prednesom o Laktibradovi od Milana Rúfusa ohromil porotu v krajskom kole a umiestnil sa na 1. mieste. Tak automaticky postúpil do Celoslovenského kola. Budeme mu všetci držať palce!!! Nech je výprava úspešná!!! A cestou na východ nezabudnite pozrieť mnohé krásy Slovenska!!! 

        • ťažký týždeň
          • ťažký týždeň

          • Týždeň bol síce krátky, za to veľmi bohatý. V utorok sme mali v škole Deň Zeme spojený s Dňom vody. Vyšiel úplne super!!! Doslova sme vyupratovali celý areál Vodného mlyna, naučili sme sa opäť mnoho zaujímavostí o ochrane životného prostredia a pitnej vody.     Stihli sme aj natočiť  mnoho materiálu do súťaže SchoolDance, kde tancom predstavíme naše mesto a škola získa 10 tabletov. Vďaka šikovným učiteľom sme podali projekt, po jeho schválení by sme zriadili multisenzorickú miestnosť Snoezelen.  Teraz nás čakajú veľkonočné sviatky, tak každému prajeme veľa vody a chutné koláče, príjemné prázdniny a vidíme sa v stredu 23.4.2014. Budúci týždeň nás čaká okrem učenia aj  divadelné predstavenie a olympiáda v zápasení voľným štýlom. 

          • Deň Zeme

          • Ako každý rok, aj teraz si pripomenieme, aké je zdravie našej planéty Zem pre nás všetkých dôležité. 15. apríla si všetci vysúkame rukávy a pomôžeme očistiť a skrášliť naše životné prostredie v meste. A keďže sme nezabudli, že bol aj Deň vody, určite nezabudneme ani na čistotu našich dvoch brehov riek. Určite sa opäť naučíme aj niečo nové o našej drahej Zemi, i keď v škole sa tejto téme venujeme po celý rok. Nie len na vyučovaní, aj cez projekty: Recyklohry, Enviróza a mnohé ďalšie aktivity. My však vieme, že čistote nášho životného prostredia sa musíme venovať každý deň v roku!!! wink Aj keď nám počasie nevíde, máme pripravený náhradný program vo forme kvízov a súťaží. 

          • Na návšteve

          • Návšteva v súkromnej škole

            V marci sme boli s pani vychovávateľkou Evou Karaszovou a pánom vychovávateľom Ivanom Švajdom na návšteve v súkromnej strednej škole v Kolárove, kde nás privítal pán Mgr. Juraj Murányi a bol aj naším sprievodcom. Porozprával nám zaujímavosti o škole, o tom, kto môže u nich študovať, aké odbory sa žiaci môžu vyučiť.

            Ako prvú nám ukázal keramickú dielňu, kde žiaci vyrábali šperky z medenej dosky, náušnice, malé obrazy.  Boli sme aj v dielni, v ktorej sa učili maľovať na sklo. Z maľovaného skla tam boli lampy, Slovenský erb, obrazy, zrkadlá, fľaše. Dozvedeli sme sa, že najdrahšie je červené sklo. V tretej miestnosti žiaci pracovali s počítačmi s grafickým programom. V štvrtej miestnosti žiaci kreslili portrét. Bola tam aj miestnosť masérov, kozmetičiek. Pri schodoch na chodbe boli zavesené lustre vyrobené z kartónov, na zemi boli poukladané ozdobné fľaše.

            V druhej budove školy bol bufet a trieda, kde žiaci robili skúšky. Všetky okná a dvere mali farebné sklá, tá škola vyzerala ako rozprávkový zámok. Je to pekná a veľká škola. Majú aj ihrisko. V budove na všetkých stenách visia obrazy. Už viem, že v škole sa žiaci učia v týchto odboroch:     

            enlightened      tvorba výtvarného skla a smaltu

            devil      auto opravár

            smiley      vlasová kozmetika

            angel      umelecký kováč a zámočník  

            cool      strojárstvo, podnikanie a služby

            mail      mechanik počítačových sietí

            yes      propagačná grafika

            wink      priestorový a grafický dizajn

            blush      škola podnikania

            cheeky      obchod a podnikanie

            laugh      cestovný ruch

            V škole  platí prísny školský poriadok. Ak žiakovi na hodine zazvoní telefón, musí zaplatiť pokutu 7 €, ak zazvoní telefón učiteľovi, zaplatí viac. Na chodbách sú kamery, aby mali prehľad o tom, čo robia žiaci v škole. Na návšteve sa mi veľmi páčilo, boli k nám veľmi milí.

             

            Janka Molnárová, žiačka 9. A. triedy 

        • Víťazi
          • Víťazi

          • Štyria žiaci našej školy sa dňa 26.03.2014 zúčastnili krajskej súťaže v prednese poézie a prózy v Novej Vsi nad Žitavou. Všetci boli mimoriadne úspešní:                                                             

            Deniska Ravaszová: 4. miesto                 

            Kevin Ravasz: 4. miesto

            Pamelka Ravaszová: 3. miesto

            Ivan Rafael: 1. miesto a postup do Celoslovenského kola, ktoré bude 7.5.2014 v Spišskej Novej Vsi. Tak už druhýkrát pocestujeme na východné Slovensko reprezentovať nielen našu školu, ale aj naše mesto. Budeme držať palce!

            Výhercom gratulujeme a pani učiteľky chválime za výbornú prípravu žiakov!!!

        • Protidrogová prevencia na našej škole
          • Protidrogová prevencia na našej škole

          • V spolupráci s Osvetovým strediskom v Kolárove sa uskutoční 18.marca 2014 prednáška v rámci protidrogových prevencií : " Predchádzanie všetkým formám diskriminácie, xenofóbie, rasizmu, antiseminizmu a intolerancii".

            Žiaci si spoločne pozrú DVD : "NEHEJTUJ" - multimediálny projekt určený do ZŠ na podporu témy nenávistných prejavov.

             

        • Valentínske potešenie pre dôchodcov.
          • Valentínske potešenie pre dôchodcov.

          • Nech Valentín každý deň býva,

            nech cítite lásku, čo naše srdce skrýva.

            Nech z očí Vašich šťastie žiari, ako lúka skorej jari.

            Chceme byť kvetmi tejto lúky, čo nežne hladia Vaše ruky.


             

        • ŠKOLSKÝ KARNEVAL
          • ŠKOLSKÝ KARNEVAL

          • Milé deti, pozývame vás na

            "ŚKOLSKÝ KARNEVAL - skupinových masiek", ktorý sa uskutoční v piatok 7.3.2014 v budove našej školy.

            Čaká vás takýto program:

            • Privítanie
            • Prezentácia karnevalových masiek
            • Voľná zábava - detská diskotéka
            • Slávnostné vyhodnotenie najkrajšej skupinovej masky

            Na vaše krásne masky sa všetci veľmi tešíme!

             

        • Projekt iStores - Radosť z učenia
          • Projekt iStores - Radosť z učenia

          • Projekt spoločnosti iStores je určený pre 20 učiteľov špeciálnych škôl v rámci Slovenska. Využívanie moderných informačno-komunikačných technológií je prioritou aj našej školy, preto sme sa aktívne zapojili do tohto projektu, vďaka ktorému si môžeme na dobu 6 mesiacov vyskúšať prácu s iPad 2. Prvý kontakt s novou učebnou pomôckou bol pre deti neopísateľným zážitkom. Veľmi rýchlo si osvojili základné pravidlá, ktoré sme si určili a učenie sa s iPad-om je pre nich odmenou a hrou. Využitie tejto pomôcky v špeciálnom školstve je naozaj všestranné a vhodné pre všetky deti s rôznymi poruchami a diagnózami. Motivovať deti, ktoré navštevujú špeciálnu školu k učeniu je niekedy veľmi ťažké, ale iPads prináša deťom naozaj radosť z učenia

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje