• Najkrajšie Vianoce a niečo navyše
          • Najkrajšie Vianoce a niečo navyše

          • Každý rok máme v posledný  vyučovací deň v roku vianočné posedenie, kde našim žiakom odovzdávame poslanie vianočných sviatkov. Všetky triedy si pripravujú program, aby sa  ukázali ostatným, akí sú nadaní a šikovní. Najstarší žiaci uvarili kapustnicu, menší chystali sladké pochúťky, či pomazánky. Pravdaže, vždy niečo chutné prinesú aj učitelia, a tak aj teraz sa stoly prehýbali od dobrôt.

            Tohtoročné posedenie však bolo o niečo výnimočnejšie! Všetko vďaka úžasným ľuďom z OZ krízového centra v Kolárove, p. Monike Kürtiovej, ale hlavne všetkým ľuďom, ktorí prispeli do verejnej zbierky a pripravili pre našich žiakov nádherné darčeky. Niektorí naši žiaci nikdy v živote nedostali toľko darov ako v tieto Vianoce. Pre nás boli najkrajšie ich šťastné úsmevy na tvárach. Veľmi pekne ďakujeme všetkým dobrým ľuďom!

        • Na vianočnom posedení
          • Na vianočnom posedení

          • Dostali sme pozvanie na vianočné posedenie do Jednoty dôchodcov. Tentokrát ale pracovné! Našich dôchodcov sme potešili krásnym anjelskym a speváckym programom. Potešili sme ich srdcia odovzdaním tých našich. A takisto sme im z lásky darovali aj nami dlho pripravované darčeky, ktoré ste už mohli vo fotoabume vidieť. Sme radi, že náš program sa milým seniorom páčil a že sme im vyčarili na tvárach nielen úsmev, ale aj sem-tam dáku slzičku. S prianím krásnych sviatkov sme opäť odchádzali od ľudí, ktorým sme odovzdali kúsok zo seba.   

        • Najkrajší dar
          • Najkrajší dar

          • Najkrajší dar je ten, ktorý vyrobíš sám a venuješ ho s láskou. O to je ešte väčší, ak ho daruješ niekomu,  o kom vieš, že pre neho bude možno jediný. Naši malí milí žiaci, v našej malej milej škole, majú obrovské srdce a úprimne a s radosťou vyrábali krásne darčeky na Vianoce. Opäť to bolo pre  seniorov z Jednoty dôchodcov a samozrejmä, ako každý rok, aj pre seniorov umiestnených v Penzióne-domove dôchodcov. Vyrobili pre nich až 200 darčekov. Sú naozaj nádherné! Pozrite si ich vo fotoalbume. Dúfam, že budeme našim krásnym činom inšpirovať aj Vás, milí čitatelia a aj Vy si v čase vianočných sviatkov spomeniete na tých, ktorí to najviac potrebujúblush.

        • Úspešne finišujeme!!!
          • Úspešne finišujeme!!!

          • Je to tak! Úspešne finišujeme a onedlho Vám predstavíme náš nový produkt, nový školský časopis. Už ste naň zvedaví, že? Predchádzali tomu rôzne aktivity, medzi inými aj tvorivé dielne. Fotaografie z tvorivých dielní z Kolárova ste už mali možnosť vidieť, dnes prikladáme aj fotky z Dediny Mládeže. Oba dni dopadli na výbornú a vyrobilo sa mnoho krásnych výrobkov z rôznych výtvarných materiálov s jesennou a zimnou tematiku. Ďakujeme učiteľom, že sa zodpovedne a tvorivo spolupodielali na tvorbe nášho "dieťaťa" ELIŤÁČIKA a žiakom za aktivitu a šikovné ruky, tak a teraz šup do fotoalbumu,..... wink

          • V Topoľčanoch

          • Dňa 02.12.2014, sme boli na milej návšteve v Spojenej škole v Topoľčanoch. Chceli sa nám pochváliť, akí sú šikovní a ako krásne sa im pracuje s iPadmi na vyučovaní s nehovoriacimi detičkami. Získali a zakúpili si do školy 20 iPadov. Naozaj im veľmi pri ich ťažkej práci pomáhajú a žiaci sú na vyučovaní poslušní i ich výsledky sú čoraz lepšie a lepšie. Veľmi sa tešíme, že sme na návšteve boli a zažili sme krásny deň. Opäť sa ukázalo, že v špeciálnych školách učia výborní učitelia a učia sa v nich šikovní žiaci. 

          • U zverolekára

          • Našich žiakov učíme aj to, ako sa  starať  o životné prostredie, o zvieratká a aj našich miláčikov.  A tak  sme  spolu  s nimi pripravili na zimu aj našich zvieracích kamarátov- malého Hačika a dvoch nemeckých ovčiakov Šamila a Ramziho. Vybrali sme sa s nimi na vstupnú prehliadku, na riadne očkovanie a na  preventívnu prehliadku do miestnej veterinárnej ambulancie.

                        Pán doktor, MVDr. Stanislav  Kubík, deťom vysvetlil dôležitosť očkovania  zvierat, ukázal im celú veterinárnu ambulanciu, RTG miestnosť a dokonca aj operačnú sálu. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácii a zistili, že starostlivosť o psíkov je ťažšia, ako sa im na prvý pohľad zdalo.

                        Trojmesačné šteniatko hrdinsky zvládlo prvé očkovanie a dostalo aj očkovací preukaz. Malo predsa podporu všetkých detí v ambulancii! Osemročný Šamil  a trojročný Ramzi už hravo zvládli u zvelolekára preventívnu prehliadku. Späť do školy sa vracalo 14 šťastných detí a traja zdraví psíci :)

          • Konečne teplúčko

          • Konečne teplúčko!

            Hurá!!!! Už nám v škole nie je zima. Cez havarijnú situáciu sme dostali peniažteky a tak vďaka úžasným zamestnancom firmy NOVID spol. s.r.o.,  nášmu ujovi údržbárovi a tete Ivetke, máme krásnu, novučkú kotolňu a radiátory v celej našej milej škole. Veľké vďaka patrí aj pánovi vedúcemu odboru školstva, pánovi  Galabovi, ktorý nám veľmi pomohol čím skôr získať peniažky z ministerstva školstva . Naše deti sa veľmi tešia a pozdravujú Vás. laugh Pozrite si vo fotogalérii, ako to vyzeralo pred, počas a po prerábke.

          • Nové tablety

          • Milí naši čitatelia!

            Včera sme dostali novú interaktívnu tabuľu s príslušenstvom a notebookom a  10 nových tabletov. Veľmi sa tešíme, pretože nám technika veľmi pomáha. Žiaci sa veľmi radi učia, hodiny sú zaujímavé a učitelia vedia žiakom dať omnoho viac ako na klasickej hodine. Aj tieto zázraky techniky sme získali z projektu, cez Digipédiu, Školy na dotyk.

            Do toho času tak už v škole máme 6 interaktívnych tabúľ s príslušenstvom, 17 tabletov, 2 iPady, 16 stolových počítačov, 9 notebookov. V celej škole, aj v každom elokovanom pracovisku máme zabezpečenú wifi sieť. Všetko cez projekty a zadarmo. 

            Tak, málo rečí a hor sa do práce!!!

          • Tekvicová párty

          • Milí naši!

            Srdečne strašidelne Vás pozývame na "Tekvicovú párty", ktorá sa uskutoční dňa 29.10.2014 o 9,30 hod. v Dedine Mládeže. Vaši strašiaci a strašidielkasurprise.

          • ELITE 2014

          • Milí naši čitatelia!

            Ako sme Vám nedávno spomínali, naši šikovní učitelia vypracovali projekt, ktorý cez Grantový program vyhlásilo Občianske združenie SPECTRA, pri Samsung Galanta. No a na našu obrovskú radosť, náš projket bol schválený v plnej sume 3 000,00 €, za čo môžeme opäť modernizovať a tvoriť. Už prvé lastovičky dnes prileteli. Pozrite si ich vo fotoalbume. Tak, ďakujeme OZ Spectrum a tiež Vám, milí učitelia. Samozrejme, ešte nás čaká nákup ďalších pomôcok, aby sme mohli splniť úlohy zadané v projekte. Na kreatívnu prácu a nakoniec aj výsledky projektu sa veľmi teším. Tak, hor sa do práce laugh.

          • Opäť sme boli tvoriví.

          • Opäť sme boli tvoriví!

            V priebehu posledných dvoch týždňov sa toho u nás opäť udialo mnoho. Ako každý rok, tak aj tento, sme sa zúčastnili jesenného športového dňa, ktoré každoročne organizuje mesto Kolárovo. Naši žiaci znova zo seba vydali maximum a tým našej malej milej školičke urobili veľkú radosť. Za pomoci tvorivých učiteľov vyťažili z krásnej farebnej jesene maximum a vyrobili mnoho krásnych vecičiek z prírodných materiálov. Postarali sa aj o náš školský pozemok a nezabudli vyčistiť ani našu vďačnú bylinkovú a úžitkovú záhradu. Čo ma najviac potešilo bolo, že si spomenuli aj na mňa a nezabudli mi pripomenúť, že som opäť o rok staršia. Obdarili ma vlastnoručne vyrobenými darmi a preto si to vážim ešte viac. Nie menšou odmenou nám bolo pozvanie na krásnu akciu do miestneho domu ľudových tradícií, kde členovia  miestnych organizácií navarili a napiekli staré, tradičné jedlá ako slovenská kapustnica, kattanč, sladké kysnuté koláče, posúchy, zemiakové placky a rôzne iné dobroty. No, môžete nám závidieť, najedli sme sa dopopuku. Mňam! Ak neveríte, pozrite si fotoalbum a nájdete v ňom aj niečo navyše, ale to Vám neprezradímcheeky.

        • Charitatívna odpadová šarkaniáda
          • Charitatívna odpadová šarkaniáda

          • Cez projekt Recyklohry, sme sa zapojili do Charitatívnej odpadovej šarkaniády. Úlohou bolo zostaviť šarkana z odpadových materiálov, jeho fotografiu zaslať na stránku Recyklohry. Za splnenie úlohy škola získa body, ktoré daruje UNICEFU, ktorý o.i. podporuje aj vzdelávanie detí v Afrike. Naše darované body sa prerátajú na peniažky, a tým podporia aj deti, ktoré pomoc potrebujú viac, ako my. Tak už aj my sme charitatívci:) V albume si môžte pozrieť výtvor našich malých umelcov v Dedine Mládeže.

        • ELITE 2014
          • ELITE 2014

          • Milí naši čitatelia!

            Občianske združenie Samsung vyhlásilo grantový program ELITE 2014. Naši šikovní učitelia vypracovali projekt, vďaka ktorému  by sme pre školu mohli získať hodnotné učebné pomôcky. Tak si držme pekne palce, aby nám projekt schválili. Tak, OZ Samsung, vyberte ten nášwink.

        • Naj nástenka
          • Naj nástenka

          • Milí moji!

            V súťaži o postupujúcu naj nástenku do súťaže o "naj nástenku" ste vybrali tú pre Vás najkrajšiu. Áno, máte pravdu!Je to tá, ktorú vyrobili naši šikovní žiaci v Dedine Mládeže. Už je vyvesená na stránke www.talentagent.sk. V sekcii súťaže si označíte -naj nástenka a na tretej strane dáte  like pod obrázkom našej nástenky. Ak sa Vám však bude páčiť iná nástenka (a niektoré sú ozaj krásne), označíte ju podobným spôsobom. Pozor! Musíte byť prihlásení na Facebooku- výnimočne Vám na to dávam povolenie:) Priamy link je tu:   http://www.talentagent.sk/sutaz3.php?str=2        Výhercom gratulujeme a šup, do hlasovania!!!!

        • Naj nástenka
          • Naj nástenka

          • A opäť sme kreatívni!

            Zapájame sa do súťaže o "Naj nástenku" školy, kde cez Facebook môžete hlasovať o najkrajšiu nástenku. Hlasovanie sa spúšťa zajtra, 19.09.2014. Ale, ako vždy, Vy, naši milí žiaci a učitelia, ste veľmi, veľmi šikovní. Vyrobili ste 3 krásne nástenky s jesennou tematikou a Vašou úlohou bude vybrať tú najkrajšiu, ktorú zavesíme na Facebook a tým ju zaradíme do hlasovania. Fotografie nájdete vo fotoalbume. Takže, od zajtra na Facebooku nepísať hlúposti, ale hlasovať za tú našu naj nástenku!!! To je príkaz angry

        • Tabuľa
          • Tabuľa

          • Opäť zarezávame! Naša škola sa zapojila do projektu: "Aktivizujúce metódy vo výchove". A hľa! Získali sme novú interaktívnu tabuľu. Za starou tabuľou nám bolo smutno, odslúžila viac ako 30 rokov, ale nechala nám po sebe čosi. Vzácny poklad!!! Nájdete ho vo fotoalbume. Pozrieť si ho môžete u pani riaditeľky wink.

          • Hurá, hurá, škola, volá!!!

          • Milí žiaci, zamestnanci, rodičia, či priatelia školy!

            Našej malej, milej škole už bolo bez Vás smutno, tak zajtra šup, šup do školy. Lavice Vás čakajú, triedy dlho zývali prázdnotou. Už aj tete Meli tu bolo samej smutno! Čakajú Vás opäť nové, krásne zážitky a nezabudnuteľné chvíle. Tak sa tešíme zajtrawink

          • prázdniny

          • Milí naši čitatelia!

            Keďže sú letné prázdniny, tak iba krátko: Aj my prázdninujeme, tak sme v škole iba každý utorok a štvrtok (ak by sme Vám veľmi chýbali). Oddýchnite si a dávajte si na seba pozor. devil

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje